Liefde voor muziek en hout
John Striegel maakt sinds het afronden van zijn kunstopleiding in 1985 abstract ruimtelijk werk van hout. De laatste 15 jaar maakt hij voornamelijk houten muzikanten. Bij deze beelden gebruikt hij vaak echte, niet meer bespeelbare muziekinstrumenten. Hij zaagt ze in stukken en componeert ze op kubistische wijze met fruitbomenhout en wilgentakken. Hierdoor ontstaat een muzikant die vol enthousiasme zijn instrument bespeelt. John moet de muziek als het ware horen als hij naar zijn creatie kijkt, dan is het beeld goed en af.
Het gaat hem voornamelijk om de vormgeving, de uitstraling en het esthetische geheel. Ook vindt hij het belangrijk zo circulair mogelijk te werken. Hij houdt niet van weggooien, repareert voorwerpen indien mogelijk en/of haalt de nog bruikbare onderdelen eraf. Het gebruikte hout komt dan ook van gesnoeide of dode bomen, en de instrumenten zijn meestal in zo’n slechte staat dat het niet de moeite loont deze nog te herstellen.
De liefde voor muziek uit zich niet alleen in het maken van muzikanten, maar sinds zijn jeugd bespeelt hij zelf ook graag het drumstel en de gitaar.